6.6.2023. 21:27
0
Nešić uputio Vijeću ministara prijedlog, ko će na čelo DKPT-a i Granične policije
Ministarstvo sigurnosti BiH na čelu sa ministrom Nenadom Nešićem uputilo je Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara prijedlog i rang listu kandidata za izbor direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) i zamjenika direktora Granične policije.

Ovu informaciju je potvrdio ministar Nešić, koji je istakao da su prijedlog i rang lista upućeni jučer, prenosi avaz.

Podsjećamo, Nezavisni odbor PSBiH je prošlog mjeseca, nakon obavljenih intervjua sa kandidatima, utvrdio liste najuspješnijih.

Prvorangirani kandidat za direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela je Enes Karić, komandant Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e. On je dobio najviše bodova. Poslije njega je drugi Ensad Korman, a a treći Mustafa Selmanović.

Karić će na ovoj poziciji zamijeniti Mirsada Vilića, kojem je prošle godine istekao mandat.

Ensad Korman, prvi je na listi za zamjenika direktora Granične policije. Drugi iza njega je Mustafa Selmanović, a treći Edin Malkić.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.