7.6.2023. 11:17
1
Christian Schmidt se danas obraća javnosti
Politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) se sastaju danas u Sarajevu, kada im je drugi dan zasjedanja. Oni uglavnom i zasjedaju dva dana zaredom, ali ono što je neobično jeste što danas imaju najavljene goste.

Inače se ovi razgovori vode uglavnom iza zatvorenih vrata nakon čega ne bude poslato ni saopćenje za medije. Međutim, danas će visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt u 15 sati, nakon zasjedanja, napraviti press konferenciju na kojoj će govoriti o temama sjednice i aktuelnostima.

Prvi dan zasjedanja je završen jučer nakon čega nije bilo obavijesti za javnost, no članove PIC-a smo snimili prilikom dolaska u OHR, javlja Fena.

Osim što će se neuobičajeno danas obratiti Christian Schmidt, ono što također nije uobičajena i svakodnevna praksa su gosti na sjednici, a što će ovaj put biti predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto i ministar odbrane Zukan Helez.

- Drugi dan zasjedanja političkih direktora UO Vijeća za provedbu mira (PIC) nastavljen je razgovorima sa predsjedavajućom i zamjenikom predsjedavajuće VMBiH, Borjanom Krišto i Zukanom Helezom te predstavnicima NVO. Komunike UO PIC-a će biti objavljen po okončanju zasjedanja, rečeno je.

(Ajdin B.)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.