7.6.2023. 21:18
0
Usvojen prijedlog DF-a: Označena parking mjesta za osobe sa invaliditetom većim od 80 posto
Na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održanoj danas, jednoglasno je usvojen Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Riječ je o Prijedlogu koji je predložio Klub zastupnika Demokratske fronte.

Kako navode iz DF-a, u prijedlogu je zatraženo da osobe sa invaliditetom preko 80 posto imaju pravo na znak pristupačnosti i mogu parkirati na označena parking mjesta.

Inače, do sada i trenutno na to pravo imaju samo osobe sa invaliditetom od 100 posto.

Zastupnici u Predstavničkom domu PSBiH su danas, podsjetimo, jednoglasno usvojili i Prijedlog zakona o dopuni Zakona na dodatnu vrijednost, kojim se ukida plaćanje PDV-a na doniranju hranu. Ukidanje PDV-a za doniranu hranu omogućilo bi da hrana u vrijednosti od oko 130 miliona KM na godišnjem nivou ne bude uništena nego donirana za one koji je sebi ne mogu priuštiti.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.