7.6.2023. 21:42
0
Zmija na Vilsonovom šetalištu uznemirila Sarajlije
Građani Sarajeva uočili su danas zmiju na području Vilsonovog šetališta.

Ovu informaciju podijelio je na svom Facebook nalogu vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Arslan Dučić.

“Oprez! Danas su sugrađani zatekli zmiju na području Vilsonovog šetališta kako slobodno gmiže pločnicima.

Radi se o mladunčetu zmije starom nekoliko dana. Sugrađani vjeruju da se radi o poskoku, to jeste zmiji otrovnici”, poručio je Dučić.

“Odmah sam tražio da se izvrše sve hitne potrebne mjere od strane Općine i Grada Sarajeva da ne bi došlo do neželjenih ujeda”, dodao je Dučić.

Podsjećamo, u Bosni i Hercegovini živi 14 vrsta zmija, od kojih su samo tri otrovnice – poskok, šarka i vrlo rijetki balkanski šargan), dok je preostalih 11 neotrovno i bezopasno.

Sve tri vrste zmija otrovnica koje žive u BiH mogu se prepoznati po karakterističnoj cik-cak šari na leđima, trokutastoj glavi prije koje se tijelo jasno sužava, te po kratkom zdepastom tijelu. Po obojenosti odstupa šarka, koja može biti i potpuno crna ili imati niz isprekidanih poprečnih pruga.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.