8.6.2023. 15:22
1
Šokantan obrat: Italijani otkazali sve letove iz Mostara, povukli se preko noći
“U ovom trenutku nema predviđenih letova za Mostar”, potvrdila je za Bljesak.info aviokompanija AeroItalia iako je prije nekoliko mjeseci službeno objavljeno da će se Aerodrom Mostar povezati redovnom linijom s italijanskim gradom Forli u blizini Bologne.

Ta priča je, kako se čini, propala. Inače letovi su počeli 7. aprila 2023, a planirani su do 24. oktobra 2023. godine, sa avionom ATR72 kapaciteta 68 mjesta.

Letove je trebala obavljati aviokompanija AeroItalia, a polasci iz Mostara su trebali biti svakog utorka i petka u 09:10 h. Na službenoj stranici aviokompanije AeroItalia ne postoje letovi na relaciji Mostar – Forli.

Inače, na ovu informaciju o otkazivanju letova, ukazala je čitateljica, koja je poslala pismo razočarana navedenim otkazivanjima, piše Bljesak.info.

– Pišem Vam da bi upoznala građane Mostara s dezinformacijama koje širi naš Grad zajedno sa aerodromom Mostar i izbjegli neugodnosti i troškove koje sam ja doživjela. Obradovana informacijom da ovo ljeto možemo konačno putovati iz Mostara kako tvrdi menadžment našeg aerodroma, koji plate ima zahvaljujući građanima ove države, puna entuzijazma u nedjelju, 07.06.2023 odlučim kupiti dvije karte na relaciji Mostar-Forli-Mostar, i onda još dvije karte za konačnu destinaciju jer je let za Forli bio samo poveznica za dalje, upravo onako kako direktor i Grad uporno govore kad pričaju o ovim čuvenim letovima iz Mostara – piše čitateljica Bljeska.

Zbog nemogućnosti da uklopi sve navedene letove, odluči još i prenoćiti pored Forlija pa rezervira i smještaj.

– Sreća je trajala čak dva dana. Jučer mi je stigao mail od talijanske aviokompanije Aeroitalia da su svi letovi u cijeloj sezoni na relaciji Mostar-Forli otkazani bez ikakvog navedenog razloga. U šoku posjetim stranicu našeg aerodroma, naravno da nema nikakvih informacija. Posjetim i stranicu preko koje naš aerodrom nudi kupovinu karata na navedenoj destinaciji, naravno ni tamo nema nikakvih informacija i letovi iz Mostara se i dalje uredno nude. Sjetim se da sam među komentarima na Facebook stranici aerodroma slučajno preletila preko komentara i zapamtila da je neko ostavio komentar da reklamiraju letove za Zagreb koji onda budu otkazani. Naravno, navedeni komentar više ne postoji, a ispod objava aerodroma vam piše da su komentari ograničeni. Kao izvinjenje, nam nude četiri datuma na koje su zadržali let iz Mostara, mada ti datumi sada nemaju nikakve veze sa danima u tjednu na koje su navodno najavljeni letovi iz Mostara, u slučaju da bude slobodnih mjesta – napisala je čitateljica.

Ogorčena i s puno pitanja iznad glave, čitateljica pita ko će joj refundirati troškove noćenja i karte do njene konačne destinacije.

– Nisu napisali ko će pokriti smještaj u Forliju, ako pristanem na te datume jer ću morati čekati let za dalje. Ja pitam Grad Mostar i aerodrom ko će pokriti i refundirati meni karte iz Forlija do moje konačne destinacije? Ko će biti sankcioniran i na koji način što ovako jedna bitna informacija nije odmah plasirana u javnost kako bi građani izbjegli troškove i stres? I zadnje pitanje kada će se ovo više prestati predstavljati kao jedna lijepa priča i početi dijeliti otkazi za laganje građanima? – upitala je razičarana građanka.

Podsjetimo, u januaru je EX-YU Aviation objavio kako italijanski prijevozni AeroItalija započinje sezonske ljetne letove iz Forlija u regiji Emilia-Romagna u sjevernoj Italiji za Mostar.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.