9.6.2023. 11:00
0
Ministar Katica najavio: MUP KS uskoro raspisuje konkurs za 30 mlađih inspektora i 250 policajaca
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica obratio se na hitnoj sjednici Skupštine KS na kojoj se raspravlja o sigurnosti saobraćaja u KS.

Katica je tom prilikom kazao da je Uprava policje MUP-a KS još prošle godine istražila ovu tematiku te su formirali Radnu grupu u kojoj je imnenovan za predsjednika, a koja će detaljno raditi na ovom problemu.

Kazao je da MUP KS poduzima različite aktivnosti i da je veoma važan Zakon o osnovama saobraćaja na cestama BiH o kojem su razgovarali na sastanku u Parlamentarnoj skupštini BiH te su definisiali probleme, i razgovarali i sa drugim kantonalnim ministarstvima na kojem su bili i predstavnici iz RS-a. Istakao je da u RS postoji drugačiji sistem naplate kazni.

“Treba nam taj zakon kako bi definisali nasilničku vožnju i stali u kraj tome. Potrebne su rigoroznije mjere za povratnike u činjenju prekršajnih djela, te mjera trajnog oduzimanja motornih vozila.

Dodao je da je potreban i novi zakon o prekršajima.

Napomenuo je da MUP KS od početka godine radi na implementaciji smjernica, povećano je prisustvo policije na terenu, raskrsnicama,….

Najavio je i konkurs za prijem novih pripadnika MUP-a KS.

“Strateški jačamo ljudske resurse u MUP-u KS. Uskoro konkurs za 30 mlađih inspektora, uskoro 250 policajaca u činu policajac, koji će doprinijeti snažnijem i boljem prisustvu policije na terenu”, rekao je ministar Katica.

Podjsetimo, odnedavno je Kanton Sarajevo bogatiji za 195 policijskih službenika. Šesnaest žena i 176 muškaraca, početkom juna stupilo je na rad u svim organizacionim jedinicama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.


(Admir O.)

Ministar
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.