9.6.2023. 15:54
0
Amila Gadžun: Dobili smo nadu da će pravda izaći na vidjelo
Amila Gadžun, majka dvogodišnje djevojčice Džene koja je preminula uslijed nesavjesnog liječenja, komentirala je podizanje optužnice protiv ljekara.

Kazala je da je porodica pozitivno iznenađena ovom viješću.

“Zahvalni smo tužilaštvu što je opravdalo rad za ove skoro pa dvije godine: Tek smo sada dobili nadu da će pravda izaći na vidjelo”, kazala je za N1

Pojasnila je zašto insistiraju na pravdi.

“Pokušavamo ne samo zbog naše Džene, nego i zbog ostale djece, da se ovo više nikada i nikome ne ponovi”, kaže Amila, izražujući nadu da će optužnica biti potvrđena.

Poslala je i poruku nadležnima:

“Svi koji su uključeni u ovaj naš slučaj da se kazne što oštrijom kaznom, da se nikad više nikome ovo ne ponovi. Ne da ovo bude malo da se priča i da se zaboravi, nego da uzmu stvar u svoje ruke i ne dozvole da se ponavljaju ovakve stvari. Mi ćemo i dalje ići tim putem da svi koji su i najmanjim dijelom učesnici da budu procesuirani”.

Podsjetimo, malena Džena je 2021. godine upućena na rutinski zahvat.

Rutinski oftalmološki hiruški zahvat ljekara ordinacije dr. Halimić u stomatološkoj ordinaciji dr. Bejtović sa iznajmljenim anesteziologom dr. Rožajcem i neverifikovanim aparatom – završio je fatalno, smrću malene Džene.

Džena je pala u komu i hitno prevezena na Pedijatrijsku kliniku KCUS-a, gdje su se ljekari borili za njen život šest dana.

Kako su ljekari KCUS-a rekli tada, prema riječima roditeljima Amile i Murisa, malenoj Dženi je samo srce radilo, moždane ćelije i pluća su bili van funkcije, navodi N1. 


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.