9.6.2023. 18:37
0
Bećirović razgovarao s građanima Teočaka i ponudio pomoć
Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović posjetio je Teočak gdje je razgovarao sa građanima ove općine, kao i načelnikom općine Tajibom Muminovićem.

Ovom prilikom član Predsjedništva BiH je obišao područja pogođena olujnom nepogodom, koja je najveću štetu nanijela mještanima u naselju Sniježnica.

Bećirović je upoznao građane i načelnika općine o tome da je već pokrenuo aktivnosti, te zatražio zakazivanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH. Predložio je da Predsjedništvo BiH na pomenutoj sjednici zaduži Vijeće ministara BiH da izdvoji početna interventna sredstva iz Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu.

Navedenim prijedlogom se predviđa hitna intervencija u iznosu od 100.000 KM za Općinu Teočak, a sa ciljem pomoći u sanaciji nastalih šteta, koja znatno prevazilazi mogućnosti općinskog budžeta.

(Erna H.) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.