12.7.2023. 8:34
0
Počinje proces reekshumacije u Potočarima, u 71 mezar dodaju se skeletni ostaci žrtava
FOTO: PATRIA
Dan nakon ukopa žrtava genocida u Srebrenici, počinje proces reekshumacije.

Ove godine bit će otvoren 71 mezar kako bi se žrtvama koje su ranije ukopane dodali dijelovi skeletnih ostataka koji su pronađeni i identifikovani nakon ukopa.

“U Podrinje identifikacionom projektu u Tuzli se nalaze posmrtni ostaci još 400 žrtava koji također očekuju proces reekshumacije. Međutim, tu smo suočeni s određenim izazovima, s obzirom na to da ne možemo stupiti u kontakt s mnogim porodicama koje su ukopale svoje najmilije, jer su promijenili adrese i brojeve telefona. Koristim priliku da pozovem porodice koje su ukopale nekompletne ostatke da se jave Institutu“, ističe Emza Fazlić iz Instituta za nestale BiH.

Prema podacima Instituta, još se traga za 1.000 žrtava genocida u Srebrenici, od čega je 40 maloljetnika.

Patria/Erna H.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.