24.7.2023. 12:32
2
Sabina Sarajlija proglašena odgovornom
Drugostepena komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) potvrdila je odgovornost glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Sabine Sarajlije. Odluka je to nakon žalbe Sarajlije na ponovljeni postupak pred Prvostepenom komisijom u kojem je također proglašena odgovornom.

Smetnje za njeno kandidovanje za glavnu tužiteljicu ne postoje, ali bi mogle postojati sankcije koje bi spriječile da ona bude izabrana za tu funkciju.

- Formalno smetnje za kandidovanje ne postoje. Zavisi koja će sankcija na kraju biti. Da li će to biti eventualno, uslovno rečeno smetnja da bude izabrana, ona nema smetnji da se kandiduje - izjavio je za portal "Avaza" Halil Lagumdžija predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine

Njoj je izrečena sankcija javne opomene. Na ovu odluku Sarajlija se može žaliti samo Vijeću kao cjelini i to na sankciju.

Međutim, ne i na odgovornost.

UDT je protiv Sarajlije pokrenuo disciplinsku tužbu, i to vrlo ozbiljnu. Tužbu je Prvostepena komisija odbacila u cijelosti, ali je Drugostepena komisija utvrdila odgovornost i sankciju, piše avaz.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.