16.9.2023. 15:14
0
Dodik komentarisao Helezovu izjavu da on planira bijeg iz BiH: "Možda je konobarica iz kafane u kojoj često odsjeda nešto dojavila"
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez krši sve moguće propise i pokušava nametnuti BiH koju on želi, ali da BiH ne pripada Bošnjacima i da je Predsjedništvo BiH jedino nadležno da se bavi odbrambenim pitanjima.

Oni misle da BiH njima pripada, naravno da ne pripada. Predsjedništvo BiH je jedino nadležno za to da se bavi odbrambenim pitanjima, a on (Helez) ima neke skrivene aranžmane sa britanskim ministrom odbrane. To je protivzakonito, protivustavno. To je dramatično kršenje Ustava BiH i nadležnosti Predsjedništva BiH. Zukan Helez krši sve žive propise, pokušava da nametne BiH koju on želi, u kojoj on vodi odbrambene poslove, pogotovo međunarodne. Nema takvo pravo – rekao je Dodik.

Komentarišući Helezovu izjavu da postoje “obavještajni podaci da predsjednik Republike Srpske priprema bijeg iz BiH”, Dodik je rekao da to možda Helez nešto kreira.

– Možda on nešto kreira, možda je čuo tamo iz njegove kafane gdje često odsjeda, možda je konobarica nešto dojavila, otkud znam – rekao je Dodik.

On je naveo da u BiH postoji samo nametnuti zakon na nivou BiH lažnog Christiana Schmidta, dok ministar mimo nadležnosti svoje funkcije pregovara tajno i zaključuje tajne sporazume o kojima nije imao saglasnost Predsjedništva BiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.