27.9.2023. 8:17
0
Kurti: Vučić je rekao da će Radoičić postati srpski Adem Jašari
Nastavljaju se optužbe na relaciji Beograd-Priština nakon izbijanja novih tenzija na sjeveru Kosova.

Nove je uputio kosovski premijer Albin Kurti, navodeći da je srpski predsjednik diktator, ali i „opsjednut glavnokomandujućim OVK, Ademom Jašarijem“.

Vučić je „htio da 24. septembra pravoslavni manastir Banjska pretvori u ‘Kulu Jašarija’ za Srbe sa Kosova!“, oglasio se sinoć na društvenim mrežama Albin Kurti.

Tvrdi i da je na sastanku koji je održan drugog maja u Briselu srpski predsjednik navodno kazao da će Milan Radoičić „postati srpski Adem Jašari“.

„Ali, kao diktator, on ne razumije istoriju: epovi i oslobođenje se ne izmišljaju i ne kopiraju“, naveo je Kurti.

Kurti je ujedno naveo da je Kosovo „demokratska država i prozapadna zemlja“, te da Srbima nije potrebno „oslobođenje“.

„Srbima na Kosovu nije potrebno oslobođenje od Republike Kosovo, već od terorističkih oruđa Srbije“, naveo je Kurti uz poruku – „ko se integriše živi bolje“.

Nove optužbe kosovskog premijera na račun srpskog predsjednika stižu nakon novog zaoštravanja odnosa Beograda i Prištine, usljed sukoba u Banjskoj.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.