12.11.2023. 21:58
0
Behija Kulović: "Optužbe za seksualno uznemiravanje na račun zeničkog ginekologa moraju dobiti sudski epilog"
Povodom optužbi više pacijentica koje prolaze proces biomedicinski pomognute oplodnje na račun doktora Ermina Čehića da ih je prilikom pregleda seksualno uznemiravao reagovala je Behija Kulović, zastupnica Naše stranke u Skupštini ZDK.

Kulović traži reakciju i uključivanje Kantonalnog tužilaštva i pokretanje istrage o tim slučajevima.

- Vrlo dobro znamo o kako osjetljivoj kategoriji je riječ kad su u pitanju žene koje se podvrgavaju biomedicinski pomognutoj oplodnji. Niz njih iznijelo je uznemirujuće detalje pregleda i to kod doktora koji je jedna od ključnih karika da bi se uopće tom procesu podvrgle. 

Nema sumnje da je to unijelo nemir i među druge žene koje su imale sličnu namjeru u borbi za potomstvo. 

Neophodno je što skorije rasvijetliti slučaj. Sudeći po istupima u javnosti sam doktor se nije potrudio da dokaže kako je postupak koji je primjenjivao bio medicinski neophodan, a brojne njegove kolege su rekle da nije. 

Pravosuđe mora dati konačnu riječ i mora se skinuti ljaga s cjelokupne ginekološke struke, a posebno s biomedicinski pomognute oplodnje, a to se neće desiti ako se samo javnost nastavi baviti konkretnim slučajem. Sud mora ili otkloniti ili potvrditi sumnju u to šta se desilo - navela je Kulović u svom saopćenju.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.