20.11.2023. 14:57
0
Miletić kaže da je podnio zahtjev za penzionisanje a ne za otpremninu: Odgovorio da li će se zaista i penzionisati
Delegat u Domu naroda PSBiH Zlatko Miletić stekao je uslove za penziju. Ovu informaciju potvrdio je upravo Muletić Oslobođenju.

-  Imam 46 godina i sedam mjeseci sa benificiranim stažom, a 42 "običnog" staža osiguranja i morao sam otići po sili zakona, kazao je Miletić.

Kada bilo koji od zvaničnika u BiH odlazi u penziju, postavlja se pitanje otpremnine. Naime, prema važećim zakonima, državni zvaničnici koji odlaze u penziju imaju pravo na otpremninu u visini od šest neto plata. U Miletićevom, kao i u mnogom prethodnbim slučajevima, taj iznos je oko 30.000 KM.

-  Ja nisam podnio zahtjev za otpremninu već za penzionisanje. Administrativna komisija podnosi zahtjev za sve penzionisane s obzirom da je to pitanje regulisano zakonom. Iznos kojeg budem i kad budem dobio podijeliti ću u humanitarne svrhe, o čemu ćete biti obaviješteni, jer sam do sada dva puta glasao da se zakon promjeni i taj iznos smanji na 6.000 KM ili šest prosječnih plata, dodao je Miletić.

Svi izabrani i imenovani zvaničnici, koji su u toku mandata otišli u penziju, zaledili su taj svoj status i ostali na funkciji do kraja mandata.

- Kad dobijem rješenje vjerovatno ću odlučiti da ostanem u Domu naroda PSBiH, imajući u vidu da ako odem HDZ bi imao još jednog izaslanika, zaključio je Miletić.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.