4.12.2023. 11:44
0
Isak poručio Dodiku: "Da Željka Cvijanović postane predsjednica SAD, ti ćeš ostati pod sankcijama"
FOTO: Instagram
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS-a Milorada Dodika o tome da je spreman proglasiti nezavisnost bh. entiteta RS-a ukoliko na izborima za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država pobjedi Donald Trump.

- Ime Milorada Dodika, političara i kriminalca iz Bosne i Hercegovine, još od 17. januara 2017. godine nalazi se na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država. Od toga dana demokratskom voljom birača u Americi promijenila su se tri predsjednika, a Milorad Dodik zadržao je status lica pod sankcijama.

Sankcije Dodiku prvo je uvela administracija Baracka Obame, a produžile administracije i Donalda Trumpa i Joa Bajdena. Milorad Dodik, sve dok bude predstavljao značajnu prijetnju u vezi s ometanjem provedbe Dejtonskog mirovnog sporazuma, bit će pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država koje su dokazani prijatelj države Bosne i Hercegovine - započeo je ministar Isak.

U nastavku je spomenuo da su na crnoj listi SAD-a završili i članovi njegove porodice, jer jer koristio službeni položaj u BiH za akumuliranje ličnog bogatstva.

- Njegovi snovi kako će jednog dana proglasiti nezavisnost bh. entiteta RS-a jednaki su bajkama iz 2018. godine kako će na čelo Ministarstva finansija SAD-a doći, ni manje – ni više, nego njegovi – Dodikovi – ljudi.

Milorade, da na predsjedničkim izborima u SAD-u bude izabrana Željka Cvijanović ti ćeš i dalje ostati pod sankcijama, jer si kriminalac i rušitelj Dejtonskog mirovnog sporazuma -  navodi se u reakciji ministra Isaka. 

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.