26.12.2023. 14:36
0
dm donirao 9.777 obroka za korisnike narodnih kuhinja širom BiH
U realizaciji aktivnosti Giving Friday sudjelovalo 38 dm zaposlenika.

Giving Friday, aktivnost u kojoj je kompanija dm odvojila 5% ukupnog prometa na dan 24.11, realizirana je u 24 narodne kuhinje širom BiH, a pripremljeno je 9.777 obroka ukupne vrijednosti 56.014 KM.

Aktivnost Giving Friday postala je tradicijom, a iz kompanije dm ističu zahvalnost kupcima, jer svake nove godine zajedno osiguraju veći iznos donacije. Kompanija dm svojim zaposlenicima u toku godine poklanja jedan dan oslobođen od poslovnih obaveza kako bi mogli obaviti društveno koristan rad. I ove godine u pripremi i podjeli obroka u 18 kuhinja učestovalo je 38 dm zaposlenika.

„Sreća, tuga i smijeh... tako bih opisala taj dan. Sa zadovoljstvom sam dijelila pripremljene obroke. Na samom početku dana pitala sam volontere koji svakodnevno rade u kuhinji bez plaće i bilo kakve lične koristi, šta ih motiviše. Na kraju dana sam i sama shvatila da je to zadovoljstvo koje osjetite kada shvatite da ste nekoga nahranili. Zaista neopisivo iskustvo koje ću svakako ponoviti. Mnogo puta su se zahvalili dm-u. Naše malo je nekome zaista puno!“, izjavila je Maida Purač, zaposlenica dm prodavnice u Lukavcu.

U sklopu aktivnosti Giving Friday, uz ovogodišnju donaciju, do sada su podijeljeni obroci ukupne vrijednosti od 218.129 KM.

 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.