3.1.2024. 13:38
0
Skandalozna poruka: Pripadnik Sudske policije BiH uz sliku ratnog zločinca Mladića čestitao Novu godinu
Maksim Maletić, uposlenik Ministarstva pravde BiH, na službi kao pripadnik Sudske policije BiH u Sudu BIH, objavio je skandaloznu novogodišnju čestitku na Facebooku. Uz fotografiju osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića čestitao je "srećnu nezavisnu 2024. godinu".

Iako je nakon samo 10 do 15 minuta obrisao ovu poruku u kojoj veliča ratnog zločinca Ratka Mladića i poziva na rušenje ustavnog poretka BiH i podjelu naše zemlje, nije bio tako brz da potpuno "ukloni trag" svoje objave. Oslobođenje je uspjelo doći do slike njegove užasavajuće poruke.

image

Ovakvi stavovi bi trebali biti nedopustivi u državnim institucijama, ali je očigledno da pojedinci i dalje glorifiku ratne zločince i ratne zločine.

Ministar pravde BiH Davora Bunozu je govoreći o ovom slučaju rekao za isti medij da će postupiti u skladu sa zakonskim propisima.

image

S obzirom da je veličanje ratnih zločinaca kažnjivo prema Krivičnom zakonu BiH pitanje da li će reagovati Tužilaštvo BiH postavili smo i glavnom tužiocu Milanku Kajganiću. Ako i kada dobijemo njegov odgovor rado ćemo ga objaviti. Međutim, s obzirom da do sada nije podignuta nijedna optužnica zbog kršenja odredbi o zabrani veličanja ratnih zločina i zločinaca, koje je na kraju svog mandata nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Inzko, teško je očekivati da će i sada Kajganić "prstom mrdnuti" da bi se ovaj čin sudskog policajca sankcionisao.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.