3.1.2024. 14:50
1
Karić: Grad Sarajevo je obezbijedio smještaj za 28 prevarenih turista
Turistima koji su prevareni za smještaj u Sarajevu putem nelegalnog, odnosno nepostojećeg smještajnog objekta na aplikaciji Booking.com, te kojima su narušeni planovi za ugodan i lijep boravak tokom predstojećih praznika, Udruženje turističkih vodiča Vučko ponudilo je besplatne turističke ture u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

"Izuzetno nam je žao što su navedeni turisti u Sarajevu doživjeli neprijatnost u vezi s lažnim smještajem, te im želimo makar djelimično, a u skladu s našom ulogom u turističkom lancu, uljepšati boravak u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Pozivamo ih da nas kontaktiraju (+387 61 240 286) kako bismo im upriličili turističku turu, odnosno obilazak i upoznavanje kulturnohistorijskog jezgra grada te najvažnihih sarajevskih atrakcija", poručili su uoči Nove godine iz Udruženja Vučko.

U međuvremenu, Turistička zajednica KS u saradnji s hotelijerima aktivno je radila na pronalaženju alternativnog smještaja za prevarene turiste.

Iz Turističke zajednice i ovom prilikom zahvalili su gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić koja je pronašla rješenje smještaja za navedene turiste.

"Grad Sarajevo je obezbijedio smještaj, tri noći sa doručkom za 28 osoba. Radi se o hotelu Emiran sa 4 zvjezdice", objasnila je gradonačelnica Karić za Raport.

Dodala je da je uvjet za smještaj bio prijevara prijavljena MUP-u i "traženo je da predoče dokaz".

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.