4.1.2024. 18:39
0
Prvi radni sastanak nove stranke Šemsudina Mehmedovića: Ko je sve bio večeras na skupu u Sarajevu
Šemsudin Mehmedović jučer je sa svojim pristalicama u Tešnju održao Osnivačku skupštinu, odnosno formirao Inicijativni odbor Opštinske organizacije novog političkog projetka, pod nazivom NAPRIJED, javlja Raport.

"Skupština je predstavila stranački program, svoje osnovne ciljeve, viziju i misiju, kao i pravce budućeg strateškog djelovanja.

Riječ je o probosanskom političkom projektu zasnovanom na platformi nove bosanske politike.

Platforma "Nova bosanska politika" uključuje i Savez bosanskih stranaka koji stavljaju interes države na prvo mjesto", poručio je Mehmedović.

A na večerašnjem skupu u Sarajevu najavljeno je da će na prvom radnom sastanku Inicijativnog odbora biti donesene odluke i o formalnom osnivanju stranke i njene registracije.

Podsjetimo, Mehmedović je bio višedecenijski ugledni član Stranke demokratske akcije. 

Nakon što mu je onemogućeno da bude protivkandidat Bakiru Itzetbegoviću na izborima za predsjednika SDA, Mehmedović je i zvanično napustio SDA, a potom odlučio osnovati novu stranku.

Zanimljivo je da se među prisutnima večeras na skupu Mehmedovićeve stranke pojavio i Nedžad Koldžo, nekadašnji SDA-ov načelnik Općine Novo Sarajevo, javlja Raport. 

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.