8.1.2024. 17:47
0
Čelnici srebreničke SDA, NiP-a i SBiH-a sa porodicom ispred čije kuće je bio incident: Vidjeli su zastave BiH i zapucali
FOTO: Fa
Čelnici lokalnih organizacjia SDA, NiP-a i Stranke za BiH u Srebrenici posjetili su danas povratničku bošnjačku porodicu ispred čije kuće je pucano iz kolone na Badnje veče.

Alija Tabaković, predsjednik srebreničke SDA, kazao je da su željeli da ih obiđu i kažu da su s njima, te da se informišu šta se desilo.

- Tačno je šta su objavili mediji. Pri formiranju kolone ka Memorijalnom centru u organizaciji Srpske pravoslavne crkve (SPC), prošli su kroz Potočare. Vidjevši vlasnika kuće, koja je na sebi imala dvije zastave Bosne i Hercegovine, iz kolone je otvorio prozor i pucao u zrak. Porodica je bila na prozoru, muž, žena, dvoje maloljetne djece. To je izazvalo strah i paniku među djecom - prepričao je Tabaković.

Kazao je da su dvojica uhapšenih prenoćila u Policijskoj stanici i danas su pušteni na slobodu.

- U posjetu ovoj porodici došao sam ja, najprije kao građanin, i kao predsjednik Općinske organizacije, Sejdalija Suljić koji je predsjednik lokalne organizacije NiP-a i Begija Smajić iz Stranke za BiH, da im kažemo smo uz njih. To nije politička priča nego pitanje opstanka Bošnjaka u Srebrenici - istakao je Tabaković.

Kazao je i da, a što je stav i Suljića, ono što je izjavio Salko Tursunović, predsjednik Skupštine općine Srebrenica, za Faktor, nema veze sa istinom, te da je ono što je rekao "naručeno od strane srpskih političkih stranaka". Tabaković je dodao da je ovo napad na povratnike, a Tursunović to želi ublažiti.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.