11.1.2024. 12:14
1
"Ministar i Uk daju samo šuk", "Uk(leta) Vlada"...: Mladi došli premijeru KS pod prozor tražiti obećane subvencije za stan
Neformalna grupa mladih koji su prošli na konkursu za dobijanje subvencije za riješavanje stambenog pitanja u Kantonu Sarajevo danas se okupila na mirnom protestu ispred Vlade KS kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo, jer od planiranih do 12.000 KM bit će im isplaćeno samo 4.800 KM.

Vlada KS je donijela Odluku o linearnoj raspodjeli 5,5 miliona KM na 1.142 aplikanta koji su uspješno prošli konkursnu proceduru za subvencije za kupovine stanova u ovom kantonu. Prema toj raspodjeli, od planiranih do 12.000 KM po kandidatu, Vlada KS će mladima podijeliti po 4.800 KM, na šta oni ne pristaju, i traže od premijera KS Nihada Uk, da im se isplati, kako kažu, planirana sredstva od 12.000 KM.

Veća grupa njih je na protest ispred zgrade Vlade KS došla sa transparentima "Premijeru, obmanuli ste na", "Vlada KS = Obmana", "Vrijedimo više od jednog kvadarata", "Svi su mladi neuki samo je Nihad Uk", "Ministar i Uk daju samo šuk"..., navodi Faktor. 

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.