21.1.2024. 20:29
2
Mijatović: Džaba galama i šuplji patriotski narativ, razgovor nema alternativu
FOTO: facebook
Zamjenik premijera Vlade FBiH i federalni ministar razvoja, preduzetništva i obrta Vojin Mijatović reagovao je na razgovore i načelne dogovore predstavnika trojke sa liderima HDZ-a BiH i SNSD-a Dragana Čovića i Milorada Dodika u Laktašima.

Mijatović je u objavi na Facebooku reagovao i na javne kritike opozicije, SDA-i DF-a. 

- Prije samo nekoliko godina imali smo na stolu “aprilski paket”, pa je neko reko "ne" - samo 100 posto BiH, od tada nažalost sve manje BiH.

Lideri trojke imaju moju punu podršku u svim razgovorima, pa i sa onima koji predstavljaju destabilizirajući faktor u BiH.

Uz svu galamu koja dolazi iz redova opozicije u FBiH koji po 15 puta dnevno samo ponavljaju izdaja, ne postoji opcija da iko iz trojke pristane na bilo koje rješenje koje će ići na štetu Bosne i Hercegovine.

Cenzus od pet posto za opšte izbore je poželjan jer će uozbiljiti političku scenu i sa njim će nestati mnoge tašna mašna stranke u oba entiteta koje su mnogo glasnije nego što imaju glasova. 

U konačnici taj cenzus će obavezati sve stranke u RS koje vode BiH politiku da nastupaju zajedno što je jedino ispravno rješenje.

Cenzus od četiri posto za lokalne izbore nije dobro rješenje pogotovo za BiH političke stranke u RS i u tu avanturu u ovom trenutku ne treba ići barem ne u naredna dva izborna ciklusa.

Paket integriteta je apsolutni prioritet jer će spriječiti izborni inženjering i krađu i tu nema dileme.

Dodik mora shvatiti da nema ništa od secesije, a pojedinci u Sarajevu moraju shvatiti da nije BiH samo od Marindvora do Baščaršije.

Uhvatimo se u koštac sa poslom i nastavimo razgovore, “velike” patriotske priče dvije decenije u nazad su otjerale milion ljudi iz BiH.

Spreman sam i da me zovete izdajnikom, samo da zaustavimo odlazak ljudi, obezbijedimo bolji život i normalan narativ, a Bosna i Hercegovina je zemlja svih nas pa koliko god se to nekome svidjelo ili ne - poručio je Vojin Mijatović.




(Aldin B.)
 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.