25.1.2024. 15:12
1
Zastupnici SDA iz Krajine napravili "odmazdu" i glasali za novi Budžet FBiH?!
Zastupnici SDA Safet Kovačević , Hamdija Abdić Tigar i Bisenija Mušedinović sinoć su podržali Prijedlog budžeta Federacije BiH za 2024. godinu, iako ta stranka nije podržala usvajanje budžeta, saznaje i danas prenosi Dnevni avaz.

Radi se o zastupnicima iz Krajine, pa pojedini mediji već nagađuju da se radi o svojevrsnoj "odmazdi" zbog toga što je SDA nedavno napravila vlast sa drugim stranaka u Krajini, a iz iste isključila NES. SDA je to napravila uprkos činjenici što se predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, tome protivio.

Podsjećamo, za budžet je glasalo 60 zastupnika, sedam je bilo suzdržanih, a 11 je glasalo protiv. Kako je bilo najavljeno, osim predstavnika vlasti, za budžet su glasali i zastupnici SBiH i NES-a.

No, matematika je jasna - vladajuća većina zajedno sa SBiH i NES-om nije mogla sakupiti 60 glasova.

Oni su skupa prije posljednje sjednice imali ukupno 59 zastupnika, a nakon toga je Halil Bajramović zbog pravosnažne presude ostao bez parlamentarne funkcije, a njegova zamjena još nije imenovana. Prilikom glasanja na sjednici nije bio prisutan zastupnik Stranke za BiH Haris Silajdžić, kao ni zastupnica SDP-a Lana Prlić te još jedan zastupnik vladajuće većine, piše danas Avaz.

Time dolazimo do brojke od 55 zastupnika, koji su podržali budžet. Još jedan glas bi, eventualno, mogao doći iz redova zastupnika HRS-a Slavena Raguža, dok su preostala četiri sasvim sigurno došla iz redova SDA i evetualno DF-a, piše Avaz.

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.