30.1.2024. 18:17
1
Dodik prokomentarisao ono što su Trojka i HDZ dogovorili u Laktašima: Najbolje je da se ovo održi!
Gotovo da ne prođe nijedan sat a da predsjednik manjeg bh. entiteta, Milorad Dodik, ne prokomentariše neka dešavanja u BiH.

Tako je danas komentarisao, po ko zna koji put, dogovor kojeg je njegov SNSD napravio u Laktašima sa Trojkom i HDZ-om.

"Uvjeren sam da je nedavni sastanak u Laktašima predstavnika stranaka koje čine vlast na BiH nivou trasirao priču o Izbornom zakonu BiH i bilo bi najbolje da se održi dogovor sa tog sastanka", rekao je Dodik.

"To ne može da bude stvar nikakvog pojedinca, bez obzira ima li podršku međunarodnog faktora ili nema. U ovom slučaju čak i nema. Tako da bi najbolje bilo da se održi taj dogovor", rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

Naveo je da je SNSD spreman da učestvuje u tom dogovoru.

- Ostao je da se definiše samo jedan segment razgovora u Laktašima, a to je definisanje odnosa izbora članova Predsjedništva BiH između Bošnjaka i Hrvata. To je nešto što nas ne zanima, imajući u vidu da smo mi ostali principijelni tome da RS bira svoga člana Predsjedništva i da Federacija BiH ima pravo da bira ona ostala dva, i da se oni dogovore o tim uslovima. Zato mi nismo to ni finalizirali na tom prethodnom sastanku jer smo smatrali da je to stvar upravo Bošnjaka i Hrvata - rekao je Dodik.

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.