14.2.2024. 11:45
0
Osoba iz Sarajeva uhapšena po raspisanoj Centralnoj potrazi za licem Kantonalnog suda u Sarajevu
Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga Federalne uprave policije su dana 13.02.2024. godine na osnovu prikupljenih operativnih saznanja izvršili lišenje osobe A.H. (1998) iz Sarajeva za kojim je raspisana Centralna potraga Kantonalnog suda u Sarajevu, zbog izvršenja krivičnog djela "Krađa", iz člana 287. i krivičnog djela “Razbojništvo“ iz člana 289. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti izvršen je pretres lica A.H. (1998) iz Sarajeva, te je tom prilikom kod istog pronađena veća količina opojne droge Amfetamin cca 3 kg. Navedeno lice se sumnjiči da je na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavilo opojnu drogu Amfetamin koju je namjeravalo dalje staviti u promet trećim licima.

Osumnjičeno lice je kriminalistički obrađeno, te je zbog raspisane Centralne potrage Kantonalnog suda u Sarajevu predato Sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine na daljnje nadležno postupanje. O svim poduzetim mjerama obavješteno je nadležno Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, te će se daljnje mjere i radnje poduzimati pod nadzorom predmetnog tužioca.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.