18.2.2024. 9:15
1
Dodik opet prijeti: Ako se Schmidt umiješa u izmjene Izbornog zakona, stavljamo tačku na evropski put BiH
Predsjednik RS Milorad Dodik, kao i svake nedjelje, osvrnuo se na proteklu sedmicu, a opet je zaprijetio da će krenuti u urušavanje Bosne i Hercegovine ako "ne bude po njegovom".

On je kazao da je "RS za dogovor unutar BiH, ali da su isto tako odlučni da stave tačku na evropski put BiH ukoliko Christian Schmidt pokuša da se umiješa u izmjene Izbornog zakona."

- U tom slučaju RS će donijeti svoj izborni zakon i sprovoditi izbore. Inače, RS su u ranijem periodu oteli nadležnosti oko izbora jer prema Dejtonskom sporazumu, BiH može da sprovodi izbore za članove Predsjedništva i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a sve ostalo treba da sprovodi RS - kazao je.

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.