27.2.2024. 8:37
1
Trojka, SNSD i HDZ danas na sastanku u Mostaru
FOTO: Vijesti.ba
Danas će u gradu na Neretvi biti održan sastanak stranaka okupljenih oko Trojke, te HDZ-a i SNSD-a.

Sastanak će se održati s početkom u 15 sati u Domu HDZ-a BiH (kneza Domagoja bb). Nakon sastanka planirane su izjave za medije s početkom u 16.30 sati.

Podsjetimo, jedan od čelnika HDZ-a BIH Marinko Čavara rekao je da se nada da će na tim sastancima biti određenih dogovora.

"Sjednica Zastupničkog doma je zakazana za srijedu i ja mislim da ćemo do te sjednice imati dva ključna zakona koja su nam potrebna za pregovore", rekao je Čavara.

Dodao da je po pitanju zakona o sudovima ostalo neriješeno pitanje sjedišta, a da je u zakonu o sukobu interesa bilo nekih nelogičnih rješenja.

Ministar vanjskih poslova BiH i lider NIP-a Elmedin Konaković je danas rekao kako mu se sukob interesa čini manje problematičan u ovoj fazi u kojoj je ostalo još nekih dilema.

"Mi pristajemo čak i da bude najrigidniji u regionu, najrigidniji u Evropi, u kojem nas političare treba svakodnevno 'pretresati'", kazao je Konaković.

Naveo je da ima nekoliko nastojanja da se etnički unutra glasa, te kazao da nije prihvatljivo da se etnički glasa u komisijama, iako etničku strukturu treba poštovati, kao i sve ostalo.

Erna H.) 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.