8.4.2024. 12:24
0
Sebija Izetbegović komentarisala Konakovićev potez: "Obilaze i Podgoricu, pa mi možda nestane i rodni list ili mi promjene mjesto rođenja..."
FOTO: BOSNAINFO
Faruk Kapidžić, predsjednik Kantonalnog odbora (KO) SDA i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, na svom facebook profilu oštro je reagirao na poziv Elmedina Konakovića, ministra vanjskih poslova BiH i predsjednika "Naroda i pravde" nakon što je pozvao političke predstavnike Bošnjaka regiona na radni ručak i sastanak. Tema sastanka će biti "Položaj i status Bošnjaka u Regiji".

Naglašavajući kako je „Spreman“, Kapidžić je, između ostalog poručio, da je Konaković bio spreman i nevinog premijera otjerati u zatvor; da nesreću sa smrtnim ishodom jedne porodice iskoristi i stavi u službu osvajanja vlasti; da stranom suspenzijom demokratije, ustava i mimo volje jednog cijelog naroda dođe na vlast i da u toj vlasti predstavlja i zastupa interese tog istog naroda koji ga ne želi. Spreman je da oduzima legalne diplome i da brani nelegalne i kupljene, počev od svoje. Spreman je za vlast da uradi sve kao što je spreman da uradi sve da ostane na vlasti…

Na njegovu objavu reagirala je i Sebija Izetbegović, zastupnica u Skupštini KS i bivša generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

-Kad su “oni” počeli obilaziti Medicinski fakultet UNSA i Rektorat, tada su nestale potvrde i dokumenta iz mojega dosijea. Prije toga nikad ništa nije nedostajalo. Obilaze i Podgoricu, pa mi možda nestane i rodni list ili mi promijene mjesto rođenja? Faruk Kapidžić- odličan tekst praćen adekvatnom fotografijom – objavila je Izetbegović.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.