15.4.2024. 16:37
0
Čović rekao da "nema dvojbi oko genocida u Srebrenici" pa se dotakao izbornog zakona: Besmisleno je...
FOTO: n1
U Mostaru je održana važna sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH, na kojoj se predsjednik te stranke, Dragan Čović, obratio javnosti s ključnim porukama.

Čović je istakao svoj optimizam kada je riječ o evropskom putu Bosne i Hercegovine te izbornim aktivnostima, ali je također naglasio potrebu za odgovornošću i aktivnim pristupom u rješavanju kriznih situacija.

“Kada su u pitanju sigurnost i politički procesi, svako normalan će dijeliti zabrinutost, no važno je preuzeti odgovornost i djelovati u skladu s našim mogućnostima”, istakao je Čović. Dodao je da je na sjednici Predsjedništva dogovoreno aktivno angažiranje u razgovorima s političkim partnerima radi rješavanja trenutnih kriza u funkcioniranju vlasti na različitim nivoima.

Posebno je naglasio važnost usvajanja ključnih zakona, poput Izbornog zakona i Zakona o sudu u Vijeću ministara.

Izražavajući protivljenje nametnutim zakonima od strane visokog predstavnika, Čović je istakao da je besmisleno raspravljati o tim zakonima te da će se stranka aktivno zalagati za vlastitu agendu u smjeru koji smatraju ispravnim.

“Vjerujem da nas ima dovoljno da taj proces vodimo u pravom smjeru”, zaključio je Čović, naglašavajući važnost usmjeravanja na unutrašnje reforme i usvajanje zakona koji će odgovarati potrebama Bosne i Hercegovine.

Na pitanje o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, kazao je da on ima jasan stav o tome i da je to i kazao kada je otišao da se pokloni žrtvama.

"Radi čega neko želi nešto naglasiti to treba gledati u kontekstu., da li je nešto negdje u svijetu genocid ili već, da ne ulazim to ni izbliza nije pripremljeno. Nemamo dvojbi oko genocida u Srebrenici", poručio je Čović.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.