27.4.2024. 11:57
0
Dodik: Srpski narod ne želi rat, ali smo spremni da štitimo Srbe gdje god da žive
RS želi da živi slobodno, a ne sa onima koji nas smatraju genocidnim, rekao je predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik.

Dodik je istakao da je prijedlog rezolucije o Srebrenici podmukao potez političkih predstavnika Bošnjaka.

- I to je protiv srpskog naroda. I ovdje hoću da kažem da se genocid desio na Srbima u Prvom i Drugom svjetskom ratu. I to svi znamo - rekao je Dodik.

Istakao je da je očigledan cilj rezolucije da se ugrozi biološki opstanak i identitet srpskoga naroda.

- Ako se slučajno rezolucija usvoji, mi ćemo je odbaciti. Mi te kvalifikacije ne možemo prihvatiti - rekao je Dodik, prenosi RTRS.

- Srpski narod ne želi rat, mi hoćemo mir, ali smo spremni da štitimo Srbe gdje god žive. Nema ni jednog razloga za strah, ni brigu. RS živi slobodno i to više nego neke države - naveo je Dodik.

Dodik je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog jasnih poruka u Ujedinjenim nacijama.

- To je prvi predsjednik Srbije koji je poslao jasne poruke u UN-u - naveo je Dodik.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.