30.4.2024. 13:14
0
Reisul-ulema Kavazović o tekstu vladike Grigorija: "Obradovali su me njegovo javljanje i istup u medijima, mi smo sinovi..."
FOTO: islamska zajednica
Povodom autorskog teksta vladike Grigorija, episkopa dizeldorfskog SPC, posvećenog odnosima Srba i Bošnjaka i budućnosti BiH kao zajedničke domovine svih ljudi koji u njoj žive, a u kojem ističe da se problemi među ljudima mogu riješiti samo razumom i riječima, a nikada nasiljem, reisul-ulema je kazao da veoma cijeni vladiku Grigorija.

"Obradovali su me njegovo javljanje i istup u medijima. Mi smo sinovi ove zemlje i građani države Bosne i Hercegovine.

Po prirodi stvari čovjek voli svoju domovinu i njene ljude. Većina naših belaja je dolazila iz susjednih zemalja ili je barem bila inicirana. Vrijeme je da se okrenemo jedni drugima, da se pogledamo, da jedni drugima pomognemo da rane zarastu tako što ćemo priznati ono što se dogodilo. Izraziti empatiju i zatražiti oprost.

Naš razgovor koji je cijenjeni vladika prenio i njegov sadržaj i dalje nas obavezuju. Ja sam na istom putu. Nadam se da ćemo nastaviti zajedno hodati na njemu kako bismo pomogli našem napaćenom i iznurenom narodu i zaštitili ga od svadljivaca i zločinaca", kazao je reisul-ulema Kavazović. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.