3.6.2024. 15:17
1
Kandidati za načelnika Srebrenice: Muhamed Avdić uputio žestoko otvoreno pismo Hamdiji Fejziću
FOTO: avaz
Muhamed Avdić, kandidat SDP-a, NiP-a, DF-a i Naprijed za načelnika Srebrenice, uputio je otvoreno pismo svom protukandidatu Hamdiji Fejziću.

Pismo prenosimo u cijelosti. 

- Poštovani Hamdija Fejziću, 

Pišem prije svega kao građanin Srebrenice, ne kao političar ili protukandidat na izborima za mjesto načelnika Općine Srebrenica Kasno se Ćamil Duraković sjetio da Vam da podršku. Podršku jedan drugom ste trebali da pružate u ključnom periodu, a taj period je bio 2012.-2016. godine, kada ste i Vi i Ćamil Duraković bili na značajnim pozicijama. Da Vas podsjetim zbog javnosti, Ćamil je bio načelnik Općine Srebrenica, a Vi ste bili potpredsjednik Skupštine Općine Srebrenica i predsjednik SDA Srebrenica.

Imali ste obavezu prema glasačima koju su Vas birali da uradite sve i pripremite se za izbore 2016. godine kako ne bi izgubili većinu u SO Srebrenica i načelničko mjesto. Nažalost, u tom periodu ste odlučili da pokazujete snagu jedni drugima rušeći probosansko jedinstvo. Organizovali ste proteste jedni drugima, na iste dovodili pripadnike VRS-a i nosili transparente „Hamdija idi u Vogošću“, to je bilo bolno svima nama koji živimo u Srebrenici a danas jedni drugima dajete podršku.

Kasno su se sjetili Alija Tabaković i Damir Peštalić da Vam daju podršku za kandidaturu za načelničko mjesto na ovim izborima. Podršku su Vam trebali dati 2016. godine i da radite zajedničkim snagama na pripremi izbora 2020. godine , a ne da Vas proglašavaju izdajnikom i da Vam iz imena brišu prvo slovo asocirajući da pripadate drugom narodu. Nažalost, iz Islamskog centra Srebrenica otišle su ružne poruke u svijet, najgora od njih je Vaš napad na državnog ministra Osmanovića. Ovo je samo dio Vaših međusobnih narušenih odnosa motivisanih ličnim interesima ko će obnašati određenu funkciju, a ne hoće li biti bolje građanima Srebrenice.

Smatram da je kasno. Nemojte nas ubjeđivati kako ste jedinstveni kad ni sami sebe niste ubjedili u to, već je u pitanju samo Vama znani interes. Mnoge poruke su ostale nedorečene, ona 2015. godine od tadašnjeg načelnika gosp. Durakovića o odlasku Hamdije u Vogošću i ova iz 2024. godine o tome da je najbolji kandidat. A u prošlosti je i predsjednik današnje lokalne SDA Srebrenica govorio o Hamdiji kao onome ko ruši probosansko jedinstvo, a danas govori o patriotizmu Hamdije.

Neka se konačno dogovore o onome što jedni o drugima misle, mi ove njihove priče slušamo već godinama unazad. Muhamed Avdić - stoji u pismu.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.