21.6.2024. 11:58
0
Premijera KS Nihada Uka ismijavaju i pitaju se zna li uopšte šta priča: "Dešavat će se pucnjave i u narednom periodu, mene zabrinjava da je to bilo usred bijela dana"
U centru Sarajeva, na Baščaršiji, sinoć se ponovo desila pucnjava u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede.

Dok bh. prijestolnica sve više liči na divlji zapad i zabrinutost građana raste iz dana u dan, premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk ustvrdio je, gostujući na N1, prije dva dana kako nadležni organi imaju kontrolu nad situacijom u Kantonu Sarajevo.

Komentirajući nedavno ubistvo u Vilsonovom šetalištu, Uk je poručio kako se "nažalost takve stvari dešavaju". 

- I dešavat će se u narednom periodu. Mene zabrinjava da je to bilo usred bijela dana na prometnoj šetnici. Policija je adekvatno reagovala, napadač se predao. Obračuni bande teško se mogu prevenirati - kazao je premijer.


Smatra kako policija "jako dobro" radi svoj posao, ali da se dešava propust između tužilaštava i sudova.

- Sistem treba nadograditi, i ne bih želio da uvijek budem advokat policije, ali policija po svemu sudeći jako dobro radi u sklopu svojih kapaciteta - poručio je premijer KS, dodajući da ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica "radi svoj posao". 

 

 
KSNihad Uk
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.