4.7.2024. 13:16
0
Sramotne scene u Odžaku: Policija brutalno hapsi poljoprivrednika
FOTO: up "žito"
Dramatično je jutros bilo u Odžaku gdje su u posjed, na kojem su poljoprivrednici Udruženja "Žito" jesenas zasijali usjeve, ušle mašine i počele vršiti tanjiranje. Riječ je o parcelama državnog poljoprivrednog zemljišta oko kojih traje višegodišnji spor lokalnih proizvođača i kompanije "Poljoprivrednik", piše Agroklub.

Žetva je završena nedavno, poljoprivrednici kažu kako "imaju papir", odnosno "sudsku zaštitu posjeda da niko tu ne može ući".

- Oni su jutros ušli mašinama u naš posjed. Mi smo se okupili tu preko ceste i zvali policiju. Oni su došli i rekli da njih neće voditi, nego su nas počeli popisivati - kaže Snježana Kopačević, članica Udruženja "Žito".

Jedan od poljoprivrednika je, kako dodaje, pitao policajca zašto ga zapisuju, tada je nastao haos, uhapsili su ga i odveli.



- Čovjeku je pozlilo, šećeraš je, ležao je u kanalu, prvo su ga u hitnu morali voziti - dodaje Snježana.

Inače, do okončanja sudskog spora zemljište ni jedna strana ne bi smjela koristiti. Dramatične scene u Odžaku poljoprivrednici su zabilježili mobilnim telefonima te ustupili Agroklubu. Na snimcima se čuje kako prisutni osporavaju postupak policije i govore im da ih sve odvedu, no policijski službenici se nisu osvrtali na njih i na pomalo brutalan način su izvršili privođenje. Naime više policajaca je stavljalo lisice na ruke muškarca koji leži na travi, pri tome je jedan od policajaca sjeo na njega, a drugi ga držao za vrat, piše Agroklub.

Odžak
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.