9.7.2024. 22:45
0
Komemoracija žrtvama genocida u Srebrenici prvi put u Generalnoj skupštini UN-a
Stalna misija Bosne i Hercegovine pri UN-u, New York, organizirat će prvu zvaničnu komemoraciju u UN-u na visokom nivou, a u povodu obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine.

Komemoracija će biti održana na osnovu rezolucije Generalne skupštine UN-a pod nazivom "Međunarodni dan sjećanja i obilježavanja genocida počinjenog u Srebrenici 1995. godine", koja je usvojena 23. maja ove godine.

Komemoracija će se održati u plenarnoj dvorani Generalne skupštine UN-a 11. jula 2024. godine, sa početkom u 11 sati po lokalnom vremenu (17 sati CET), uz direktan prijenos putem UN TV, koji će biti dostupan na ovom linku.

Komemoracija će biti održana na engleskom jeziku, objavila je Misija Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.