24.7.2024. 17:52
0
Bandić: Politike ove nenarodne vlasti moraju biti do koljena potučene na izborima
Granica populizma i zamjene teza ove nenarodne vlasti je samo nebo, smatra član Predsjedništva Stranke za BiH i zastupnik u Skupštini KS Muamer Bandić.

"Oktroišu Vladu državnim udarom, kojem je prethodila neviđena korupcija, nepotizam, klijentelizam. To je Vlada u kojoj sjedi otac, a za koju glasa sin.

To je Vlada u kojoj sjedi ministar zdravstva iz HDZ-a 1990, za kojeg su stranke sarajevske Trojke dale Draganu Čoviću kontrolu nad obje firme koje se bave izgradnjom cesta u FBiH (JP Autoceste FBiH i JP Ceste FBiH)", naveo je Bandić na svom Facebook profilu.

Prema njegovim riječima, ta skupina ljudi, vođena neograničenom željom za vlašću, generira problem, pa ga onda kao javno elaborira, ukazuje i proziva.

"To je prevara koju su već plasirali građanima u Kantonu Sarajevo. U maniru šibicara, što dobar dio njih i zapravo jeste", ističe Bandić.

Podsjeća na izbor gradonačelnika Sarajeva, "kada su prevarili i iscipelarili Bogića Bogićevića".

"Tada su uslijedila brojna TV gostovanja, statusi, krivične prijave protiv oponenata, bezočno moralisanje i 'kolektivno oplakivanje'. Bilo kako bilo, Bogićević nije postao gradonačelnik Sarajeva, a s ove vremenske distance je jasno da im zapravo nikad nije ni bio plan da on to bude.

Slavodobitno izaberu načelnike, pa ih ucjenjuju, smjenjuju. Paralelno su i vlast i opozicija.

Suštinski su pozicija koja koristi sve poluge vlasti, dok su javno kao neka opozicija praveći privid da su ti načelnici 'greške', što oni zapravo i jesu, ali nisu samo oni jer ih je nemoguće odvojiti od politika koje su ih promovirale i izabrale", navodi Bandić.

Na taj način, dodaje, skreću pažnju s nerada i problema koje ne rješavaju.

"Tako evo i danas. Organiziraju press konferenciju i javno kritikuju ministra Rimca, iako oni imaju svog premijera i ministre u vladi, većinu u oba doma Parlamenta FBiH i sve ostale poluge ovog sistema.

Rimac nikada ne bi bio ministar u Vladi FBiH da nije bilo ove ekipe koja se po običaju posipa pepelom. Ove politike moraju biti do koljena potučene na izborima! Jer sve ovo što oni rade je u sukobu sa zdravim razumom", dodao je Bandić.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.