4.8.2024. 19:06
0
Stanovnici naselja Faletići danima imaju probleme sa javnim prevozom, a iz GRAS-a nikakvog odgovora: "Kada dobijemo otkaze na poslu samo ćemo mi biti krivi
FOTO: instagram/@gp.sarajevo
Na mail naše redakcije su se javili ogorčeni građani sarajevskog naselja Faletići koji danima problem imaju sa javnim prevozom kojeg kako kažu “više nema nego što ima”. Pored nedostatka autobusa građani su ogorčeni i na ponašanje vozača javnog prevoza.

Cijeli slučaj prijavljen je ministarstvu kao i kantonalnoj inspekciji.

Pročitajte pismo koje je poslano Ministarstvu prometa Kantona Sarajevo, Kantonalnoj inspekciji kao i nadležnim u GRAS-u.

“Minibus za Faletiće sa Baščaršije već danima ne radi. Jučer je malo proradio i opet ne radi. Bezobrazno ponašanje firme GRAS koja nam pošalje dan vozilo pa pet dana nema je bezobrazno i samo nas tjera da se oslonimo na njega i shodno tome zakasnimo na posao. Ovaj bus je uvijek pun, putnika ima mnogo i mnogi smo oštećeni neradom ove linije.

Podsjećamo vas da su Faletići skoro pa u centru grada a GRAS nas tjera da budemo najveće selo. Saobraćaj je bolje organizovan prema selima na Bjelašnici nego prema nama. Bruka i sramota je da živimo u Sarajevu, općina Stari Grad. Sramota je da na ovaj način moramo tražiti da minibus proradi.

Tako blizu svega a tako daleko. Hvala Bogu pa je raspust pa nam djeca ne moraju da pješice. Mi radnici idemo većinom pješke. Kad dobijemo otkaze na poslu samo ćemo mi biti krivi, neće ni vlade ni grasovi samo mi. Kako onda djetetu objasniti što nemamo više da jedemo?” - piše u pismu ogorčenog Sarajlije.

Pokušali smo dobiti odgovore iz GRAS-a, ali do objavljivanja ovog članka nismo dobili odgovore na naša pitanja.

U nastavku pročitajte kakva smo pitanja bezuspješno nekoliko puta slali na press službu GRAS-a.

1. Koji su razlozi za česte prekide u saobraćaju minibusa na liniji Baščaršija – Faletići?

2. Kakve mjere preduzimate da osigurate redovno funkcionisanje ove linije?

3. Da li postoje planovi za poboljšanje saobraćaja na ovoj relaciji u skorijoj budućnosti?

(Aldin Barimac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.