18.8.2024. 11:52
0
U PS BiH u ponedjeljak konferencija 'Zelene parlamentarne grupe i proces dekarbonizacije na Zapadnom Balkanu'
Zeleni klub i Sarajevo film festival, uz partnerstvo i podršku UNDP i GIZ-a, organiziraju međunarodnu konferenciju „Zelene parlamentarne grupe i proces dekarbonizacije na Zapadnom Balkanu“.

Uoči konferencije bit će održana konferencija za novinare na kojoj će se predstavnicima medija obratiti: Saša Magazinović, poslanik u Predstavničkom domu PSBiH, predsjednik Zelenog kluba, Ingrid McDonald, Rezidentna koordinatorica UN-a u Bosni i Hercegovini, dr. Thomas Fitschen, ambasador Njemačke u Bosni i Hercegovini i Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

Ovo će biti prilika da se, u svjetlu održavanja Sarajevo Film Festivala kao jednog od najvećih kulturnih događaja u regionu i uz prisustvo, pored ostalih, članova parlamenata i zelenih parlamentarnih grupa iz Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova i Bosne i Hercegovine, govori o temama dekarbonizacije, energetske tranzicije i urbane mobilnosti, te o posljedicama uzrokovanim klimatskim promjenama i potrebi podizanja svijesti o neophodnosti zaštite životne sredine.

Konferencija je rezultat partnerstva Zelenog kluba i Sarajevo film festivala, koji u saradnji sa UNDP već drugu godinu zaredom provode zajedničke aktivnosti prije i u toku trajanja Festivala.

Sama konferencija će se održati sa početkom u 10 h. TV ekipama i fotografima će biti omogućeno snimanje početka konferencije, a novinarima praćenje cijelog toka događaja.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.