19.8.2024. 10:54
0
Udruženja žrtava traže pokretanje istrage protiv Stanivukovića
FOTO: n1
Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Udruženje "Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa" uputili su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine dopis.

Shodno izmjenama KZ BiH koje je nametnuo Visoki predstavnik za BiH, Valentin Inzko, traže od Tužilaštva BiH pokretanje istrage protiv gradonačelnika Banja Luke, Draška Stanivukovića.

Glavnom tužiocu Tužilaštva BiH Milanku Kajganiću dostavili su informaciju o kršenju KZ BiH i to: član 145a, stav 6, KZ BiH, od strane gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića.

"Tražimo da u skladu sa navedenim zakonom provedete proceduru", stoji u dopisu, a nakon intervjua u kojem je Stanivuković ponovo negirao genocid počinjen u Srebrenici. 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.