27.8.2024. 13:18
0
Odgođena nastava u Gimnaziji i Mješovitoj srednjoj školi u Sanskom Mostu
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK donijelo je danas odluku kojom se odgađa početak nove školske godine u Gimnaziji i Mješovitoj srednjoj školi u Sanskom Mostu.

Umjesto 2. septembra, kako je planirano, nastava u ove dvije škole započet će 9. septembra.
Ova odluka, kako je navedeno, stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena u Službenom glasniku Unsko sanskog kantona.

Kako nezvanično saznaju Nezavisne novine, kolektiv Mješovite srednje škole, kojeg čine zaposlenici ove obrazovne ustanove, izjasnio se da njihov nastavni proces započne i odvija se u objektu ove školske ustanove, dok će će se nastavno osoblje i učenici Gimnazije izmjestiti i novu školsku godinu započeti u zgradu koji pripada Prvoj sanskoj školi.

Podsjećamo, dvije škole dijele zajednički objekat gdje se prije sedmicu dana dogodio strašan zločin, kada je domar Mehemed Vukalić iz automatske puške ubio direktora Gimnazije, Nijaza Halilovića, sekretaricu Nisvetu Kljunić te profesoricu engleskog jezika Gordanu Midžan.

Kako je potvrdio Denis Osmankić, ministar obrazovanja u Vladi USK, školska godina će za sve druge osnovne i srednje škole u ovome kantonu, izuzev pomenute dvije, započeti kako je ranije planirano, 2. septembra 2024. godine.

U međuvremenu, ukopane su sve tri žrtve tragičnog masakra, dok se počinilac ubistva nalazi u Univerzitetsko kiničkom centru Banjaluke, gdje je hospitaliziran i trenutno je u stabilnom zdravstvenom stanju.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.