30.8.2024. 11:17
5
Efendić o dolasku Plenkovića na otvaranje mosta Hercegovina: "Fali još jedino da na most postave veliki križ i osvijetle ga po noći"
Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić prokomentirao je najavu dolaska premijera Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića na otvaranje dionice koridora V-c koja uključuje i most „Hercegovina“.

"Izgradnja autoputa kroz BiH započela je izdvajanjem novca iz profita BH Telecoma a na dionici Sarajevo - Zenica. HT Eronet za te svrhe nije uplaćivao ništa iako je firma u vlasništvu Vlade Federacije BiH kao i BH Telecom. Kada su se ugledali prvi kilometri autoputa i počeli koristiti krenulo se dalje, a kreditori su pokazali spremnost da odobre kredite za izgradnju koridora 5C kroz BiH. Tada na scenu stupa politika HDZ-a, i popustljivost iz Sarajeva, pa umjesto da se nastavi graditi autoput od Zenice prema sjeveru i Evropi, počinju se izdvajati sredstva i uzimati krediti za dionice autoputa u Hercegovini, i to ne od Mostara prema Sarajevu, nego od Mostara prema Hrvatskoj.

Uzalud je rahmetli profesor Ibrahim Bušatlija objašnjavao da autoput mora ići prema Neumu, jedinom BH gradu na moru, a ne prema Zvirovićima, HDZ je svoje progurao. Posljedica toga je i ovaj bespotrebni most kojim je upropašten krajolik Počitelja, a ogromnu cijenu njegove izgradnje nisu platili ostaci Herceg-Bosne koji danas prave ceremoniju otvaranja sa Andrejom Plenkovićem, nego naravno građani Sarajevskog, Zeničkog i Tuzlanskog kantona u kojem nema ni milimetra autoputa. Dakle, autoput ne gradi se od Mostara prema Sarajevu, nego prema Hrvatskoj, i zato na otvaranje dolazi premijer Hrvatske. Ima li potrebe naglašavati da je trojka sastavljena od NiP, SDP i NS HDZ-u poklonila Autoceste Federacije BiH pored Cesta FBiH kojima odavno upravljaju, pa su sada počeli davati i imena mostovima po Federaciji BiH. Fali još jedino da na ovaj most postave neki veliki križ i osvijetle ga po noći", napisao je Efendić na društvenim mrežama.

(Ajdin B.)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.