5.9.2024. 14:21
0
Komšić sa Sorecom: Važnost reformskih procesa na evropskom putu BiH
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić razgovarao je danas u Sarajevu s novoimenovanim šefom Delegacije EU u BiH Luigijem Sorecom i istakao važnost reformskih procesa na evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Komšić je poželio dobrodošlicu novoimenovanom šefu Delegacije EU u BiH Luigiju Soreci i naglasio očekivanje za iskrenim pristupom Evropske unije, zasnovanim na istinskim evropskim vrijednostima koje počivaju na poštovanju ljudskih prava i tekovinama parlamentarne demokratije.

Sagovornici su se složili kako svaki korak naprijed koje države zapadnog Balkana individualno naprave prema EU može imati pozitivan efekt na cijelu regiju.

Ambasador Soreca je zahvalio na otvorenom razgovoru, te ponovio opredjeljenje EU za nastavak procesa integracije Bosne i Hercegovine u EU i nakon nedavno održanih evropskih izbora, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.