17.9.2024. 17:03
0
Pretučen kandidat za načelnika opštine Rudo
Marko Novaković, predsjednik opštinskog odbora Narodnog fronta u Rudom i njihov kandidat za načelnika Rudog, danas je fizički napadnut, saopšteno je iz ove stranke.

Pozvali su i apelovali na sve institucije, policijske i istražne organe da utvrde sve činjenice povodom ovog gnusnog čina.

"Marko je pošten i čestit čovjek, a motiv napada može biti samo politički jer je napadač aktivista lokalnog SNSD-a", naveli su iz Narodnog fronta.

Sa fotografija je, dodaje se, jasno da se radi o teškim povredama.

"Sve ovo postaje zastrašujuće. Institucije moraju da reaguju brzo i hitno privedu kako izvršioca tako i njihove nalogodavce", istakli su iz Narodnog fronta.

Iz ove stranke traže reakciju odmah, a svom stranačkom kolegi Novakoviću su poručili da su tu za njega.

Pozvali su sve aktere političkog života da se vrate u normalne tokove političkih rivaliteta, te osudili svaki vid nasilja, a posebno fizičko nasilje.

"Ko god je to uradio treba da zna da Marko ima podršku svih nas iz Narodnog fronta i da ukoliko zvanični organi ništa ne učine po tom pitanju i ne pruže mu zaštitu, da ćemo to učiniti mi", rekli su iz Narodnog fronta.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.