18.9.2024. 11:08
0
Selimbegović prozvao Čengića da ne smije na javnu debatu s njim: "Svaki poziv sam prihvatio, on nije nijedan"
Kandidat SDA za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Dženan Selimbegović pozvao je na javnu debatu svog protukandidata na oktobarskim Lokalnim izborima, aktuelnog načelnika i kandidata SDP-a BiH Irfana Čengića.

"Dobio sam nekoliko poziva na javnu debatu sa protukandidatom Irfanom Čengićem.
Prvi su nas pozvali Klix.ba i gospođa Emela Burdžović, naravno prihvatio sam poziv, Irfan Čengić do danas nije.

Nakon toga su uslijedili pozivi i drugih medija, svaki sam prihvatio. Čengić nije prihvatio nijedan.

Zašto Čengić ne smije da sučelimo argumente pred javnošću? Mislim da ta odluka nije došla sama od sebe, nego da je to dio strategije koju Čengić sistemski, zloupotrebljavajući poziciju načelnika, provodi.

Strategija u kojoj on misli da ako sve prelijepi svojim slikama, a istovremeno odbije svaki poziv na sučeljavanje, da će se steći utisak da je on jedini kandidat ili barem potpuni favorit za poziciju načelnika Općine Stari Grad. To bi možda i bilo tako, da su građani Starog Grada naivni.

Prvo je Čengić zakupio sve moguće oglasne površine za sebe, a onda je neke podijelio svojim koalicionim partnerima, a marketinške agencije - kojih nema puno u Starom Gradu i koje imaju udarne pozicije - ne javljaju nam se mjesecima, vjerovatno u strahu od odmazde načelnika koji pokazuje ozbiljne diktatorske sklonosti.

Oglasne površine koje je zakupio Čengić sigurno koštaju na desetine, a vjerojatno i na stotine hiljada KM.

Ovo je druga kampanja za samo godinu dana, a u obje je Čengić uložio na stotine hiljada KM. Odakle mu toliki novac, ko mu finansira kampanju?

Kao da mu to nije bilo dovoljno, razvukao je ilegalne reklame na stubove javne rasvjete po mnogim MZ, a na naš zahtjev za isto još uvijek nije odgovorio, iako je prošla skoro trećina kampanje.

Na samom početku izborne kampanje, pogrešnim tumačenjem odredbi Izbornog zakona, zabranio nam je čak i korištenje sale Općine Stari Grad, kao i prostorije svih mjesnih zajednica za naše predizborne aktivnosti.

Već sedam dana nam ne izdaje Rješenje za postavljanje info štandova.

Čengić se uzoholio i za samo godinu dana ponaša se gore nego što se raniji načelnik Hadžibajrić ikada ponašao. A sila Bogu nije mila...

Pozivam Čengića da nam, iako je načelnik, pruži jednak tretman i jednak pristup pravima kao kandidatima, kao što to uostalom rade i svi drugi načelnici. Pozivam ga i da prihvati poziv na debatu sa mnom, bilo kada i bilo gdje.

Evo obećavam javno da ga neću pitati da li je i on obuhvaćen istragom prodaje diploma na fantomskom Univerzitetu PIM na kojem je on "stekao" diplomu pravnika, neka to odgovori istražnim organima.

Istina, morat ću ga pitat kako to da su lampe u parkiću u MZ Medrese, koje u maloprodaji koštaju 300 KM, platili 10.000 KM, pitat ću ga i kako su kameru koja košta 200 KM platili 4.000 KM.

Neću ga ni to pitati radi sebe, meni je tu sve potpuno jasno, pitat ću ga radi građana koji još uvijek čekaju odgovor.

Čengićev predizborni slogan glasi "Hrabro služimo Starom Gradu". Međutim, nije hrabrost to što se Irfan Čengić među građanima Starog Grada kreće isključivo u policijskoj pratnji.

Nije hrabrost ni ovakva zloupotreba pozicije načelnika. Posebno nije hrabrost izbjegavati svaki poziv na debatu i sučeljavanje argumentacije. Sve to je jedan obični kukavičluk", naveo je Selimbegović na svom Facebook profilu.



(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.