18.9.2024. 12:02
2
Ramo Isak pojasnio svoju izjavu o tome da je spriječio "građanski rat"
Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Ramo Isak oglasio se danas nakon što su brojni mediji prenijeli njegovu tvrdnju kako je spriječio građanski rat.

- Bilo koji pojedinac koji s pozicije moći prijeti otcjepljenjem administrativno-teritorijalne jedinice, koja se nalazi u sastavu države Bosne i Hercegovine, direktno prijeti građanskim ratom - pojašnjava on.

Činjenica je, dodaje Isak, da bi svaki pokušaj secesije bh. entiteta RS u Bosni i Hercegovini izazvao građanski rat.

- U proteklom periodu naravno da smo poduzimali aktivnosti s ciljem sprečavanja predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika da povuče poteze koji bi vodili destabilizaciji sigurnosnih prilika u Bosni i Hercegovini. I tako ćemo nastaviti raditi i dalje - navodi on.

Poručuje građanima Bosne i Hercegovine da ne trebaju imati razlog za strah.

- Milorad Dodik je politički mrtvac koji svoju destruktivnu političku karijeru privodi kraju.  Očajnički potezi, s ciljem zadržavanja na vlasti, a koji bi mogli ići na štetu ustavno-pravnog poretka Bosne i Hercegovine kao i do sada bit će osujećeni - zaključuje federalni ministar.

Ramo Isak
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.