18.9.2024. 22:26
0
Veliki požar izbio u Banjoj Luci: Vatrena stihija ostavila dio grada bez struje
FOTO: RTRS
U banjalučkom naselju Derviši večeras je došlo do velikog požara, koji je uznemirio mještane ovog dijela grada.

Prema informacijama lokalnih medija, plamen je zahvatio objekat nekadašnjeg preduzeća Kristal, u kojem se trenutno nalazi kuhinja jednog od velikih trgovačkih lanaca.

Vatra se brzo proširila i sada se diže nekoliko metara iznad zgrade, stvarajući zastrašujuće prizore. Svjedoci na mjestu događaja opisuju scenu kao apokaliptičnu, a te izjave potkrijepljene su video snimcima i fotografijama koje kruže društvenim mrežama.

Zbog požara, dio naselja je ostao bez električne energije, što dodatno otežava situaciju. Pretpostavlja se da je upravo vatra uzrok ovog prekida. Na licu mjesta angažovano je više vatrogasnih vozila i pripadnika Vatrogasno-spasilačke brigade Banja Luka koji pokušavaju staviti vatru pod kontrolu, dok policija osigurava područje kako bi spriječila daljnje širenje požara i potencijalne nesreće.

Uzrok požara još uvijek nije poznat, a nema informacija o mogućim povrijeđenim osobama. Istraga je u toku, a više informacija očekuje se u narednim satima.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.