28.9.2024. 18:54
1
Nastavljaju se tenzije u Novom Sarajevu: Koldžo odbija povlačenje iz izborne utrke
Reakcije na poziv Nedžadu Koldži (Naprijed) da se povuče iz kandidature za načelnika Općine Novo Sarajevo, upućen od strane četiri stranke - SBiH, SDA, DF i NES, i dalje ne prestaju.

Koldžo je jasno poručio da se neće povući iz utrke, dok je kritikovao svoje bivše stranačke kolege iz SDA u Novom Sarajevu, ističući da su isti ti ljudi podržavali Hasana Tanovića.

Novosarajevski ogranak SDA reagovao je na njegove izjave, navodeći niz optužbi na račun Koldže, koji je ranije tri puta izabran za načelnika kao kandidat SDA.

“Svojim potpisom na javni poziv četiri stranke upućen Koldži, cilj nam je bio da ga izvučemo iz sjene, jer se od početka kampanje po terenu predstavlja kao kandidat SDA. SDA Novo Sarajevo pod Koldžinim vodstvom prošla je kroz kadrovsku i moralnu devastaciju, što se ogledalo i u lošem rezultatu na izborima 2020. godine. Od tada, tim mladih, obrazovanih i iskusnih članova ojačao je našu organizaciju, što se vidi i kroz našu listu za predstojeće izbore,” poručuju iz SDA.

Iz SDA nisu isključili mogućnost da je Koldžo prisiljen na kandidaturu, nazivajući ga “trojanskim konjem” Karićkine administracije, s ciljem nastavka politike koju je vodio Hasan Tanović. “Vjerujemo da je Koldžo kandidat Trojkinih interesa, jer je pod njegovim vodstvom građevinski lobi imao snažan utjecaj u Općini Novo Sarajevo,” tvrde iz SDA.

Zaključuju da su uvjereni u pobjedu 6. oktobra, ujedinjeni u lokalni patriotski blok koji čine SDA, DF, SBiH i NES, s kandidatom Muamerom Bandićem na čelu, te najavljuju odlučnu borbu protiv “Trojke i njihovih ‘trojanskih konja’”.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.