6.10.2024. 15:08
0
Prekinuti izbori u Čapljini: Slučaj proslijeđen CIK-u
FOTO: Screenshot
Na biračkom mjestu Grabovine u Čapljini oko 12 sati došlo je do incidenta zbog kojega je glasanje na tom mjestu trenutno zaustavljeno.

Video je prvi objavio čapljinski gradski vijećnik Sandro Jurković, a da je biralište privremeno zatvoreno za Hercegovina.info potvrdila je Matea Vidić, predsjednica Gradske izborne komisije Čapljina.

- Došlo je do neregularnosti u radu biračkog odbora na izbornom biračkom mjestu Grabovine. Prijavljeno je od posmatrača kako nije dopušteno da uputi primjedbu. Rad biračkog odbora je zaustavljen i GIK Čapljina je uredno obavijestio Centralnu izbornu komisiju BiH najprije telefonskim putem jer se nalazimo na licu mjesta i dobili smo instrukciju da pošaljemo zapis u pisanoj formi, da uzmemo izjave članova biračkog odbora i posmatrača koji su se zatekli u tom trenutku na ovom biračkom mjestu i da pošaljemo njima na dalje postupanje. Utoliko ćemo dobiti odluku CIK-a o tome kako postupiti dalje i što napraviti, kazala je Matea Vidić.

Sandro Jurković na svom je Facebook profilu napisao: 

- Članovi biračkog odbora, Zdravko Nikolić, Josip Pavlović i predsjednik biračkog odbora Darko Perić, spriječili su moju suprugu u njenoj namjeri da podnese prigovor. Posebno zabrinjava činjenica da je Zdravko Nikolić ubacio glasačke listiće u izbornu kutiju, što smatramo nepravilnošću.

Prethodno su se na biralištu pojavili Bruno Jurica iz Dračeva i Spasoje Raič iz Gnjilišta, a vozio ih je Toni Đugum iz Višića. Način na koji su pristupili biračkom procesu, u kombinaciji s gore navedenim postupcima članova biračkog odbora, ukazuje na potrebu za daljnjom istragom."

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.