11.10.2024. 11:39
0
Vlada KS se zadužuje za više od 49 miliona maraka kod domaćih banaka: Poznato kome ide novac
Vlada Kantona Sarajevo donijela je početkom oktobra odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju Kantona Sarajevo u iznosu od 49.216.600 maraka kod domaćih banaka.

Kako je navedeno, kreditom će biti finansiran dio kapitalnih projekata, po visini kamatne stope u prosjeku većoj od četiri posto. Rok otplate kredita je 10 godina, sa uključene dvije godine grace perioda.

Kako je vidljivo iz odluke, milioni maraka bit će usmjereni Ministarstvu kulture i sporta, Ministrarstvu privrede, Javnoj ustanovi "Fond Memorijala Kantona Sarajevo",  Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo, za projekte ZOI 84 Olimpijskog centra Sarajevo, Upravi policije...

Ministarstvu finansija KS data je saglasnost da zaključi ugovore o dugoročnom kreditnom zaduženju sa NLB Banka d.d. Sarajevo, UniCredit Bank d.d. Mostar, Bosna Bank International d.d. Sarajevo, Union banka d.d. Sarajevo i ASA Banka d.d. Sarajevo, prenosi Faktor.

- Sredstva za servisiranje kredita osigurat će se u budžetima Kantona Sarajevo svake godine, za cijeli period trajanja obaveze – navodi se u odluci.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.