11.10.2024. 15:58
0
SDA ide u koaliciju sa SDP-om i NiP-om u Brčkom: "Nastojimo osnažiti poziciju Bošnjaka u veoma važnom dijelu BiH"
- Stranka demokratske akcije, Socijademokratska partija i Narod i pravda činit će koaliciju u Brčko distriktu. Potpisali smo sporazum - potvrdio je za Faktor Esed Kadrić, predsjednik SDA Brčko.

Prema njegovim riječima, procjena je da ove tri stranke imaju dobru osnovu za popravljanje devastirane pozicije Bošnjaka u Brčkom.

- Ostavili smo mogućnost da nam se priključe i drugi politički subjekti. Ovo je snažan politički projekat u Brčkom. Nastojat ćemo stabilizirati političke prilike i prevashodno osnažiti poziciju Bošnjaka u, za državu BiH, veoma važnom dijelu domovine - istakao je Kadrić. 

Dosadašnji gradonačelnik Brčkog bio je Zijad Nišić (Stranka za BiH), koji je u martu ove godine došao nakon smjene upravo Kadrića.

- Uprkos činjenici da smo proteklih više od šest mjeseci djelovali iz opozicije, ostvarili smo rezultate kao i na Lokalnim izborima 2020. To dovoljno govori kako nam građani vjeruju, odnosno kako su doživjeli rad Nišića.  

U Brčkom je praksa da dva puta zaredom ne bude gradonačelnik iz istog naroda. U ovom konkretnom slučaju, ako gradonačelnik recimo bude iz srpskog naroda, čelnik Skupštine bio bi Bošnjak - objasnio je Kadrić.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.